مدرسه فراگیران مرزی

تقویت حافظه کودکان دبستانی ، ۶ راهکار کاملا موثر

تقویت حافظه کودکان دبستانی  یکی از بزرگترین دغدغه هایی است که با شروع سال جدید تحصیلی هر پدر و مادری را مشغول می کند. به دلیل دور بودن کودکان در فصل تابستان از مطالب درسی، اکثر مطالبی که آنها در سال گذشته مطالعه کرده و یاد گرفته اند از یادشان می رود و دوباره مجبورند تمام آن مطالب را یاد بگیرند. برای اینکه با این مشکل مقابله کنیم، باید راهکار ها و نکاتی را اجرا کنیم که به تقویت حافظه آن ها کمک کند. برخی از والدین هم به اشتباه تصور می‌کنند که حافظه فرزندشان ضعیف است. در حالی که این فرزند فقط بلد نیست که از مغز و حافظه‌اش چگونه استفاده کند. برای همین هم در این مقاله قرار است به سراغ چند راهکار مهم و کاربردی برای تقویت حافظه کودکان دبستانی برویم. البته یک پیشنهاد بی‌نظیر هم داریم که بدون شک شما را شگفت زده می‌کند.

 

  •  مطالب را به بخش های کوچکتر تقسیم بندی کنید

تا به حال به این فکر کرده اید که چرا شماره تلفن ها یا شماره کارت اعتباری را با خط تیره به قسمت های کوچکتر تقسیم بندی می کنند؟ دلیل آن ساده است. برای اینکه ما راحتتر بتوانیم آن ها را به خاطر بسپاریم چرا که حفظ کردن اعداد کوچتر راحتتر از اعداد طولانی است. همین اتفاق هم می تواند در مورد مطالب و مباحث درسی جدیدی که کودک شما با آنها سر و کار دارد بیفتد. شما می توانید مطالب را بخش بندی کنید و آنها را در حجم کمتر در اختبار کودکتان قرار دهید. آنگاه خواهید دید که این عمل بظاهر ساده تا چه میزان در تقویت حافظه کودکان دبستانی موثر است.

 

  •  به آنها مطالعه فعال را بیاموزید

هنگام مقابله کردن با فراموشی مطالب درسی به خصوص توسط محصلین، باید به آنها مطالعه فعال را آموخت. اما مطالعه فعال چیست و چگونه اتفاق می افتد. برای تقویت حافظه کودکان دبستانی باید از آنها خواست که در حین مطالعه مطالب درسی شان، بخش های مهم را یا به کمک ماژیک علامت زن و یا با خلاصه نویسی کردن مشخص کنند. اگرچه حجم مطالب در این مقطع معمولا پایین است، اما شکل گیری این عادت در ذهن کودک شما سبب می شود که او در آینده هم مشکلی از این بابت نداشته باشد و بتواند مطالب درسی خود را به راحتی به خاطر بسپارد. شما حتی می توانید از نمودار ها هم استفاده کنید چراکه معمولا تصاویر برای کودکان جذاب تر هستند. 

 

  • از کودک بخواهید معلم شما شود

یک راه دیگر که در تقویت حافظه کودکان دبستانی بسیار موثر است، این است که شما از کودک بخواهید تا مطالبی را که مطالعه کرده و یا در مدرسه یاد گرفته است را به شما تدریس کند. این کار ۲ فایده ی بزرگ دارد. اول اینکه کودک می تواند مطالب جدید را به زبان خودش بیان کند و آنها را از این طریق بهتر یاد بگیرد. دومین فایده اما این است که شما پس از دیدن اینکه کودک چگونه به شما درس می دهد، خواهید فهمید که چه بخش هایی از مطالب درسی را به خوبی یاد نگرفته و در یادگیری آنها به تلاش و زمان بیشتری دارد. این راهکار نه تنها به تقویت حافظه کودک شما کمک می کند، بلکه باعث می شود که او یادگیری بهتری داشته باشد و اشکالاتش نیز در این زمینه برطرف شود. 

 

  •  برای تقویت حافظه کودکان دبستانی ، یادگیری را برای آن ها جذاب کنید

صرف خواندن مطالب از رو کتاب ها قطعا نخواهد توانست میل و اشتیاق کودکان را نسبت به مطالعه دروس خود افزایش دهد. برای همین هم ما به شما پیشنهاد می کنیم که حتما از ابزارها و وسایل یا کارهایی که یادگیری را به شکل عملی در می آرند استفاده کنید. بردن کودک به باغ وحش یا موزه و یا حتی انجام دادن برخی از آزمایش های ساده داخل منزل مثال هایی هستند که می توانند یادگیری کودک شما را مثلا در درس علوم افزایش دهند. برای جذاب تر کردن دروس همچنین شما می توانید از ترکیب کلمات هم ردیف شعر هایی درست کنید که به کودک شما در یادگیری کمک کنند. 

 

  •  مهارت های تصویر سازی را جدی بگیرید

تصویر سازی به عنوان یکی از روش های تقویت حافظه کودکان دبستان ، تکنیک بسیار مهمی است که یادگیری آن تاثیر مستقیمی بر افزایش یادگیری کودکان شما خواهد داشت. کودکانتان را به این کار تشویق کنید که تصویر چیزی که مطالعه کرده اند را در ذهن خود ترسیم کنند. بعد از تمام شدن مطالعه، از او بخواهید که چشمان خود را ببندد و با دقت هر آنچه مطالعه کرده را با جزئیات در ذهن خود بیاد بیاورد و نقاشی کند. سپس از او بخواهید که چشمانش را باز کند و تصویری را که در ذهنش شکل داده بود برای شما بر روی کاغذ نقاشی کند. علاوه بر نقاشی کردن شما می توانید از او بخواهید تا آن تصویر را برای شما روایت کند. این کار علاوه بر تقویت حافظه کودکان دبستانی ، می تواند به قوی تر شدن قوه تصویر سازی آن ها نیز کمک ویژه ای بکند.

خوشبختانه ما در دوره جامع تقویت حافظه هوش برتر ایرانیان تکنیک تصویرسازی را به طور کامل آموزش دادیم. روش تصویر سازی در کنار تکنیک‌هایی مثل ارتباط، سنگ بنای یک حافظه قدرتمند را می‌سازند. این تکنیک‌ها در کنار سایر نکات مربوط به تقویت حافظه، به کودکتان کمک می‌کنند تا از حداکثر توان و ظرفیت مغزش استفاده کند. یادگیری و استفاده از تکنیک‌های تقویت حافظه یک راه بی‌خطر و موثر است که به کودکان و حتی بزرگسالان کمک می‌کند تا بدون هیچ ریسکی حافظه خود را تقویت کنند. 

 

  •  تقویت حافظه کودکان دبستانی با استفاده از حواس

 

با طراحی فعالیت هایی کودک خود را وادار کنید تا از تمامی حواس خود برای یادگیری و تقویت حافظه اش بهره ببرد. برای مثال می توانید از او بخاهید که متن کتاب را بلند بلند بخواند تا از قوه شنوایی و بینایی اش استفاده بیشتری کرده باشد. یا مثلا به هنگام یادگیری مطلبی در مورد سیب، یک سیب در اختیارش قرار دهید تا از قوه بویایی و چشایی اش هم بهره ببرد. استفاده از حواس مختلف به مغز ما کمک خواهد کرد تا مطالب را راحتتر به حافظه بلند مدت انتقال دهد و آن ها را برای همیشه درون مغزمان ذخیره کند.

 

  • بهترین روش تقویت حافظه کودکان دبستانی کدام است؟

همانطور که گفتیم، هر کدام از این رواهکارها تا حدی به تقویت حافظه کودکان شما کمک می‌کنند. البته اگر فکر می‌کنید استفاده از این راهکارها سبب می‌شود کودک شما یک شبه حافظه یک فیل را پیدا کند اشتباه می‌کنید. در واقع هر یک از روش‌هایی که در این مقاله معرفی کردیم، صرفا میزان یادگیری و نحوه استفاده از مغز را در کودک شما افزایش می‌دهد. اما اگر واقعا قصد دارید حافظه کودک دبستانی یا حتی خودتان را تقویت کنید باید به دنبال راه‌حل‌های بهتری باشید.

بهترین راه‌حل و روش تقویت حافظه کودکان دبستانی آشنا کردن آن‌ها با تکنیک‌های حافظه است. این تکنیک‌ها به کودکان شما کمک می‌کنند که مطالب را طوری به خاطر بسپارند که هر وقت به آن‌ها احتیاج پیدا کردند بتوانند آن‌ها را به خاطر بیاورند. اما چگونه باید این تکنیک‌ها را یاد بگیریم؟ خب خوشبختانه دوره تقویت حافظه ما جامع‌ترین آموزش تکنیک‌های تقویت حافظه در ایران است. همانطور که گفتیم این تکنیک‌ها تقریبا برای تمام سنین مناسبند و هر فردی می‌تواند از آن‌ها برای تقویت حافظه خود استفاده کند.

ثبت نام نوآموز

 

جهت ثبت نام نوآموز خود در مجموعه مدارس فراگیران با شماره تلفن های

0912-1998114 | 021-58236

تماس گرفته و یا از طریق تکمیل فرم پیش ثبت نام ، فرزند دلبندتان را ثبت نام نمایید تا کارشناسان ما با شما تماس حاصل فرمایند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه در این مقاله میخوانیم

در خبرنامه مقالات ما عضو شوید

مارا در شبکه های اجتماعی دنبال کنید